Calgary

Eto, sudbina je umijesala svoje prste i cini se da sam ja u Calgaryu za par tjedana. Bas se potrudim opet pisati i zavrsim prvi post nakon par godina sa “ako dobijem dobru ponudu iz Calgarya da bi otisao“.
Sta se dogodi par tjedana kasnije? Nakon sto sam aplicirao za posao onako bezveze prije 4 mjeseca, zvali me na intervju na koji sam otisao iz ciste znatizelje, nisam nesto ni pokusavao, niti se trudio i na kraju sam cak rekao da sta ne uzmu drugog kandidata jer se meni ne isplati ici osim u odredjenim uvjetima, oni meni ponude sve sta sam trazio! Pa kako ih onda odbiti?! I to pored preko sto kandidata, 10tak na intervjuu, nezaposlenost u Calgaryu je 7% i bas mene iz Edmontona hoce.
Znaci, neznam jel postoji knjiga u onom dijelu knjizare za business i personal success, ali ako nema onda definitivno mogu napisati jednu sa imenom, “Power of bulshit”…sa podnaslovom “how to succeed in Canada”.

I to sada komplicira situaciju, jer ovaj blog sam poceo pisati na ovom sadasnjem poslu upravo zbog toga sto sam imao vremena, plus sam bio placen prekovremeno, ne za blog naravno. I eto sranja.

Probat cu napisati jos neki clanak jer imam materijala za napisat knjigu, a pogotovo o ovoj sadasnjoj firmi gdje sam stvarno dosao i naucio kako americko drustvo uistinu funkcionira.

2 thoughts on “Calgary

  1. Čovječe ne mogu vjerovat!!! Jutros se probudim i sjetim se Kanade i ovog bloga. Iz znatiželje odem pogledati postoji li još i jako se ugodno iznenadim!
    Čitao sam ovaj blog još kada je nastajao. Jer u isto vrijeme sam i sam planirao ići u Kanadu.
    Blog je bio sjajan! Pravi izvor informacija! Jako zanimljiv, živopisan i lijepo pisan. Jako mi je drago što se autor vratio pisanju.
    Svaka čast majstore samo nastavi pisati!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s